Poszukuję pierwszego tomu LOTR w wersji polskiej wydanie Czytelnik/CIA/Svaro Books (wtedy jeszcze się to nazywało Wyprawa). Może ktoś posiada i jest mu zbędny, a w zamian chciałby jakiejs formy wynagrodzenia....?
_________________ wawrzyniec
Franciszek Frączek
Atlas Śródziemia stoi sobie beztrosko w krakowskim Empiku - już by tam nie stał gdyby nie to ze sąsiadował z NO, na których zależało mi bardziej a które kosztowały 40 zł i wobec tego faktu mój sponsor tzn.mama odmówił współpracy i zgodził się na jedną tylko książkę . Tak więc Atlas postoi sobie przynajmniej do grudnia, kiedy pod pretekstem mikołajków zaciągnę rodzicieli do empiku i zagarnę bezlitośnie atlasisko
_________________ KEEP THE FAITH!
________
"...Niech słowa pięści zamienią w szum wody...Niech przyjdą noce szalonej miłości...Niech to co wzięte zostanie oddane...Niech to co inne zostanie zrozumiane...Niech Miłość płonie w świetlistej koronie..."
Mam do sprzedania Władcę pierścienii z 1981 roku , stan idealny oto link na allegro : http://allegro.pl/show_item.php?item=36397529 mogę pojść na kompromis , zadowoli mnie cena 150 - 200. Nie ma zagiętych stron ani nic.
[ Dodano: 15-12-2004, 19:48 ]
Obecny link to http://allegro.pl/show_item.php?item=37056200 . obniżyłęm cenę , i jak wcześniej pisałem niezagiete ani nic idealny prezent na gwiazdkę ot co
Wysłany: 30-12-2004, 11:33
Czy ktoś wie gdzie możan kupić Niedokończone Opowieści? Bardzo chciałbym wkońcu przeczytać, lecz dostałem informację że w całej sieci Empiku w Polsce jest tylko jedno wydanie i to w Krakowie Może ktoś z Was ma namiary na księgarnie w Warszawie gdzie można kupić NO?
_________________ Nie wszystko, co złotem, lśni jasno.
Nie każdy pobłądził wędrowiec,
I stare gdy silnym, nie zwiędnie,
Mróz nie tknie korzeni głębokich
Płomienie wytrysną z popiołów
Blask nowy się z cieni objawi:
Znów ostrze złamane odkują,
Na tron swój powróci wygnaniec.
Nienna [Usunięty]
Wysłany: 30-12-2004, 20:27
Wiesz, ja kupiłam Niedokończone Opowieści w... Tesco? W dziale z książkami mają nawet dużo pozycji i Tolkiena też jest trochę, oczywiście najwięcej wszelkiego rodzaju wydań Władcy Pierścieni, ale jak się poszuka to może znajdą się też NO.
Nie wiem czy umieszczam mój post we właściwym miejscu:
proszę o informację - zamówiłem w Merlinie "J.R.R.Tolkien - pisarz stulecia", czekam (bo mieli świąteczną przerwę w wysyłce) aż tu wczoraj powiadomili mnie, że jednak nie mają tej pozycji na składzie. Zgodziłem się na opcję czekania. Ale może ktoś z forumowiczów wie gdzie na Śląsku leży jeszcze ta książka na półce.
Gdyby ktoś wiedział - proszę dać znać. W Rybniku nie ma, .
Mam do sprzedania 6. tom HoME. Chetnych zapraszam na aukcje: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39893415 Nie musze chyba dokladnie opisywac co ten tom zawiera? Jesli kto nie ma konta na allegro, a chcialby kupic ksiazke to mozna nak na PW.
ps. przepraszam za brak polskich znakow. Klawiaturka mi protestuje
_________________ "The Wheel of Time turns, and Ages come and pass, leaving memories that become legend. Legend fades to myth, and even myth is long forgotten when the Age that gave it birth comes again. In one Age, called Third Age by some, an Age yet to come, an Age long past, a wind rose in Mist Mountains. The wind was not the beginning. There are neither beginnings nor endings to the turning of the Wheel of Time. But it was a beginning.”
elf
Enneagram: 4w5 Pomogła: 2 razy Wiek: 22 Dołączyła: 26 Paź 2004 Posty: 122 Skąd: Warszawa
Wysłany: 01-02-2005, 19:06
Szukam Listów Tolkiena jeśli ktoś wie gdzie można kupić w internecie albo Warszawie to prosze dać mi znać
_________________ Bo w pazurach swobody, pozornie pastuszej,
W usilnym niewkraczaniu we własne bezedno-
Tkwi niejedna tortura i piekło niejedno,
Godne nawet najbardziej nieśmiertelnej duszy!
Do wszystkich poszukujących KZO i NO. Wydawnictwo Amber zapowiada wydanie nowej wersji.
UWAGA informacja niezbyt pewna (od mojego księgarza[tak to się odmienia?]) ale i tak warto mieć nadzieję.
Czy ktoś wie czy w Gdańskich (ewentualnie Gdynia lub Sopot) księgarniach jest do kupienia Atlas Śródziemia, bo w niedługim czasie zamierzam się tam wybrać.
Elf
Wysłany: 30-05-2005, 23:06 Album...
Witam.
Przyszedłem na to forum w poszukiwaniu informacji związanych z książkami, albumami na temat elfów.
Najchętniej chciałbym zakupić ładnie ilustrowany album. Z dużą ilością zdjęć, opisów, artów itd itp.
Szczerze się przyznam, że od strony merytorycznej jestem laikiem w tym temacie a ów album ma byc prezentem dla mojej przyjaciółki.
Gdyby znalazł się ktoś kto mógł by mi udzielić informacji na temat tego gdzie ewentualnie go kupić byłbym wdzięczny. Oszczędzi mi to czasu i kłopotu. Szukam już po księgarniach miesiąc czasu i jak dotą nic. Jestem w kropce.
Mieszkam w Warszawie i miło by było gdyby udało się coś takiego tutaj kupić ale jeżeli nie to gdziekolwiek. Jestem w stanie załatwić sobie zakup raczej w każdym mieście w Polsce.
Z góry dziękuję za pomoc.
Piotrek
P.S Chętnie pogadam z kimś na temat gry World Of Warcraft. Wiem, że to nie śródziemie ale ma w sobie dużo z Tolkiena. Chociażby elfy, trole, nieumarli, magowie. Świat gry jest tak samo bajkowy jak u Tolkiena. Fabuła standardowa - dobro przeciwko złu.
W antykwariacie możecie zamieszczać swoje ogłoszenia dotyczące książek oraz innych tolkienaliów, których poszukujecie lub chcecie się pozbyć.
Pośredniczymy bezinteresownie i nie pobieramy w związku z tym żadnych opłat.
Wszystkie ogłoszenia są zamieszczane za darmo!
Uwaga! Niezapominka ani forum Elendlil nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za zamieszczane tu ogłoszenia i wszystko co jest z nimi związane.
Aby dodać własne ogłoszenie musisz być zarejestrowanym użytkownikiem forum Elendili!
_________________ Jeśli znasz swoich wrogów i siebie, rozegrasz sto bitew i wygrasz wszystkie
(Sun Tzu, Sztuka wojny)
Ostatnio zmieniony przez Galadhorn 06-11-2006, 11:27, w całości zmieniany 1 raz
Ogłoszenia będące na Niezapomince do 4 czerwca 2005:
SPRZEDAM
1. zbiór tomów Works Of Jon Ruskin z 1874 roku
Oczekuję propozycji. Kontakt: box42@box43.gnet.pl
2. miesięcznik popularnonaukowy Problemy
Posiadam numer pierwszy miesięcznika z 1945 roku i następne (nie wszystkie) do 1955 roku. Łącznie 55 egzemplarzy. Kontakt: wszew@polbox.com
3. kasety magnetofonowe (oryginalne) następujące tytuły:
- Abraxas: Centurie
- Enya "The Memory of Trees"
- Horner James: Braveheart (soundtrack)
- McKennit Loreena: The Book Of Secrets
- R.E.M.: Automatic For The People
- Serra Eric: The 5th Element (soundtrack)
- Songs in the Key of X: Music From and Inspired by "The X-Files"
- Williams John: The Star Wars - The Skywalker Symphony (soundtrack)
- Vangelis: Blade Runner (soundtrack)
Wszystkie w bardzo dobrym stanie. Cena do uzgodnienia.
Kontakt: evermind@skf.org.pl
4. opowiadania Andrzeja Sapkowskiego czytane przez profesjonalnego lektora Rocha Siemianowskiego. Razem 10 płyt CD: Wiedźmin, Ziarno prawdy, Ostatnie życzenie, Kwestia ceny, Kraniec świata i Mniejsze zło.
Kontakt: arbenagusi@poczta.onet.pl
5. Mam do sprzedania dwie chyba jeszcze cenne pozycje:
1. Pictures by J.R.R Tolkien - cena do uzgodnienia
2. Scull & Hammond J.R.R Tolkien Artist and Illustrator - stan idealny, cena 30 GBP (bylo 35)
Kontakt: amasowa@wp.pl
6. J.R.R. Tolkien Władca Pierścieni - cała książka czytana przez profesjonalnego lektora Rocha Siemianowskiego na płytach cd.
Kontakt: tombombadil@tenbit.pl
7. Jestem w posiadaniu książki, na temat której od dawna poszukuję informacji. Drukowana jest ona ozdobną czcionką w języku prawdopodobnie niemieckim. Wydan jest również w Niemczech, bo na stronie tytułowej u dołu widnieją nazwy miast Stuttgart/Berlin/Leipzig. Ksziąszka zawiera bardzo dużą ilość ilustracji, reprodukcji obrazów, portretów, zdjęcia monet, odznaczeń, medali oraz mapki. Znajdują się też w niej rękopisy, które nie są drukowane na stronach książki, lecz wklejane na kartkach różnych rozmiarów. Ciekawostką jest to, że książka przedstawia część historii z życia Napoleona, a zwłaszcza z jego działań wojennych (Dlaczego wydana w Niemczech i po niemiecku?). Jedndą z ilustracji np. jest reprodukcja obrazu przedstawiająca klęskę Napoleona pod Moskwą 1812r.
Chcę teraz podać kilka informacji o wyglądzie książki. Wymiary: 23cm. na 32cm. Oprawiona w gube okładki. Na okładce data 1813 - 1815 i tytuł po niemiecku złoconymi literami. Na okładce znajduje się też wizerunek żołnierza w mundurze z czasów Napoleona, grającego na trąbce. Książka drukowana jest na papierze półkredowym i zawiera ponad 400 stron.
Jestem zainteresowana sprzedażą. Jeżeli zaciekawiłam państwa, proszę o odpis na mój adres: keradi3@poczta.onet.pl
Jeżeli otrzymam od państwa wiadomość jestem w stanie przesłać kilka zdjęć jako załącznik na państwa E-mail.
KUPIĘ
1. J.R.R. Tolkien Hobbit
Wydanie I z 1960, najchętniej z obwolutą.
Kontakt: evermind@skf.org.pl
2. J.R.R. Tolkien Bilbo's Last Song
Poszukuję tego utworu w formie plakatu z rysunkami Pauline Baynes z 1974 roku (?)
Kontakt: quendil2@poczta.onet.pl
3. Poszukuję następujących książek:
- Antropologia śmierci. Myśl francuska
- Semiotyka dziejów Rosji
- Tadeusz Komendant Władze dyskursu
Kontakt: zolkosmo@polbox.com
4. Poszukuję książek z dziedziny zegarmistrzostwo
Kontakt: www.henryk.com@juno.com
5. Ursula K. Le Guin Słowo "las" znaczy "świat"
Poszukuję ponadto książek, rysunków i opracowań dotyczących twórczości i osoby Ursuli K. Le Guin.
Kontakt: galadhorn@elendili.pl
6. Poszukuję podręcznika do gry fabularnej Śródziemie po polsku. Chętnie odkupię lub proszę o wskazanie sklepu, gdzie mógłbym go kupić.
Kontakt: jedi@centrume.krakow.pl
7. Chciałbym kupić książki J.R.R. Tolkiena Władca Pierścieni w przekładzie Marii Skibniewskiej oraz każdą książkę Tolkiena, którą wydał Amber (szczególnie poszukuję Silmarillionu).
Kontakt: thurin2@poczta.wp.pl
8. Kupię grę fabularną Śródziemie w stanie dobrym lub bardzo dobrym.
Kontakt: optymicma@poczta.onet.pl
9. Szukam następującej pozycji: Philip J. Davis Świat Matematyki wydaną w 1994 roku przez PWN.
Kontakt: aradon@qdnet.pl
10. Kupię Nekroskopy Briana Lumley'a części 1,2,5 za rozsądną cenę.
Kontakt: gronowalski@poczta.fm
11. Poszukuję pozycji dotyczących lotnictwa polskiego do 1939 roku.
Szukam również pozycji krajowych i zagranicznych o samochodach i motoryzacji.
Poszukuje równiez archiwalnych numerów czasopisma Mały Modelarz z lat 1957-1976.
1. Bartel, Chojnacki, Krolikiewicz, Kurowski "Z historii polskiego lotnictwa wojskowego 1918-1939"
wyd. MON Warszawa
2. A. Glass "Samoloty PZL 1928-1978" - BSP
3. S. Karpinski "Polskie skrzydla" wyd. Ksiaznica Atlas 1935
4. T. Krolikiewicz "Wojskowe samoloty szkolne" - WKiL Warszawa 1988
5. A. Kurowski "Lotnicy w bitwie nad Bzura" - wyd. RUCH, 1975
6. Z. Luranc "Samolot mysliwski PZL P-8" seria Skrzydla w miniaturze, Avia Press - Gdansk
7. E. Malak "Samoloty wojskowe i zaklady lotnicze - Polska 1933 - 1936" wyd. Uniw. Wrocl.
8. A. Morgala "Polskie samoloty wojskowe 1918-1939" - MON Warszawa
9. B. Orlinski "Moj lot Warszawa-Tokio-Warszawa" wyd. z 1938 r.
10. J. Przybyla "Z orlich bojow lotnikow polskich" Nakladem Ksiegarni Gubrynowicza i Syna - Lwow - Warszawa 1919
11. L. Rayski "Slowa prawdy o lotnictwie polskim 1919-1939" Nakl. autora
Londyn 1948
12. Cz. Zbieranski "O narodzinach lotnictwa polskiego" wyd. 1958
13. Praca zbiorowa "Album Dziesieciolecia Lotnictwa Polskiego" wyd. Poznan 1930
14. Praca zbiorowa "Dziesieciolecie 2 Pulku Lotniczego" Krakow 1931
15. Praca zbiorowa "Dziesieciolecie LOPP" Warszawa 1935
16. Praca zbiorowa "Ksiega pamiatkowa 3 Pulku Lotniczego" Poznan 1931
17. Praca zbiorowa "Polska lotnicza" wyd. 1937
18. Praca zbiorowa "Zakres historii polskiego lotnictwa wojskowego 1918-1939" wyd. 1978
Kontakt: tjezewicz@poczta.poznan.pl
12. Chętnie kupię JEDNOTOMOWE WYDANIE SPECJALNE Władcy Pierścieni J.R.R. Tolkiena swego czasu wydane przez Atlantis.
Kontakt: desjudi@wp.pl
13. Poszukuję biografii Marlena Dietrich - kronika życia lub autobiografii M.D Jestem po to, by kochać mnie lub jakiejkolwiek innej książki o Marlenie.
Kontakt: jolkiewi@o2.pl
14. Poszukuję książek J.R.R. Tolkiena w nastepujących jezykach: angielski, czeski ,słowacki.
Kontakt: smrtan@smrtan.net
15. Poszukuję książek Macieja Wolskiego po okazyjnych cenach .
Kontakt: kartycyfrawizja@poczta.onet.pl
_________________ Jeśli znasz swoich wrogów i siebie, rozegrasz sto bitew i wygrasz wszystkie
(Sun Tzu, Sztuka wojny)
Poszukuję książki C. S. Lewisa pt. Dopóki mamy twarze. Jest to ponoć najlepsza proza Lewisa. Czytałem dawno i chętnie wrócę do tej lektury. Czy ktoś z Was ma tę książkę na zbyciu?
_________________ Odbicie piękna jak odbicie światła ma w sobie specyficzny urok – gdyby nie to, nie zostalibyśmy zapewne stworzeni.
Poszukuje, jakichkolwiek wydań esejów Lewisa, o literaturze. Z tego co widziałam w sieci są tylko po angielsku, po polsku nie widziałam tego nigdzie. Ale nawet za namiar angielski będę wdzięczna. Chodzi mi raczej o to, gdzie można kupic lub pożyczyć je,
w kraju. Bo, że w angielskich antykwariatach sieciowych można to wiem, tylko, że one są bardzo drogie np bardzo dobry antykwariat 'Daeron's books', w którym kiedyś chciałam je kupić, ale był tam, jakiś problem z moją kartą kredytową i mi nie wyszło.
Poza tym zawsze poluję na jakiś duży album z malarstwem prerafaelitów, po polsku lub angielsku (no, w ostateczności czesku) i też, raczej w polskich sklepach - sieciowych lub zwyklych.
Za każdy namiar jestem niewymownie dżwięczna
poz
tal
_________________ "Fanfiction ate my brain, whats your excuse?"
Wysłany: 18-02-2006, 09:16 [Sprzedam] "Atlas Śródziemia" i "Listy Tolkie
Mam do zaoferowania powyższe pozycje książkowe obowiązkowe dla fanów Mistrza. Obie książki są w stanie idealnym. Dodam, iż żadna z nich nie jest już wydawana i nie planuje się wznowień.
Zainteresowanych proszę o kontakt mejlowy lub GG(3339275).
Poszukuję Aiglosa numeru pierwszego, ma ktoś na sprzedaż??
poproszę info na maila: valaraukar@vp.pl
_________________ "(...)W czasach swej wielkości przyciągnął ku sobie wielu Majarów, którzy przy nim zostali nawet w Ciemnościach; innych później nęcił kłamstwami i podstępnymi darami, aby przeszli na jego stronę. Najstraszliwsze duchy pośród jego sług, Valaraukarowie, plagi ognia znani byli w Śródziemiu pod imieniem Balrogów, demonów grozy(...)"
Vala, wątpię, czy Ci ktoś odsprzeda lekką ręką 1 nr Aiglosa Ja go akurat posiadam, ale za żadne skarby nie odsprzedam Chyba to teraz trudniej zdobyć niż KZO
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum