Strona Główna Elendili - Przyjaciele Elfów
Społeczność miłośników twórczości J.R.R. Tolkiena

Portal  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Czatownik

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Galadhorn
06-11-2006, 11:07
Antykwariat, czyli szukam książki...
Autor Wiadomość
Athrandir 
Administrator

Zielony Elf
Wysłany: 21-10-2004, 13:15   

Chciałbym kupić książkę o mitologii germańskiej. Pewien hobbit-mędrzec ( :mrgreen: ) polecił mi następujące tytuły:

"Mitologia germańska", Piekarczyk
"Edda poetycka"

Prosiłbym dać mi znać, jeśli ktoś posiada ów książki na sprzedaż, bądź wie gdzie można je kupić.

Pozdrawiam!
Athrandir

wawrzyniec 
Mieszkaniec Śródziemia

Wysłany: 21-10-2004, 16:07   

Poszukuję pierwszego tomu LOTR w wersji polskiej wydanie Czytelnik/CIA/Svaro Books (wtedy jeszcze się to nazywało Wyprawa). Może ktoś posiada i jest mu zbędny, a w zamian chciałby jakiejs formy wynagrodzenia....?

Randir 
Znawca Kronik Zachodu
Łen, Łazęga

Dúnadan
Enneagram: 4w5
Wysłany: 21-10-2004, 17:51   

Athrandir napisał/a:
Chciałbym kupić książkę o mitologii germańskiej. Pewien hobbit-mędrzec ( ) polecił mi następujące tytuły:

"Edda poetycka"

Prosiłbym dać mi znać, jeśli ktoś posiada ów książki na sprzedaż, bądź wie gdzie można je kupić.

Jeśli chodzi o "Mitologię germańską" Piekarczyka to można ją diostać na Allegro

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33420280

Jeśli nie udało by Ci się jej tam zdobyć to zawsze możesz ją wypożyczyc z klubowej biblioteki :)

Arangil 
Mieszkaniec Śródziemia
Dawny Ulmo

Elf
  Wysłany: 07-11-2004, 19:02   Czy wie ktoś z Was gdzie można kupić Atlas Śródziemia

Szukam Atlasu od dwóch miesięcy, męczę się z jej szukaniem niemal jak Frodo pod koniec swej wędrówki do Góry Przeznaczenia. Proszę pomóżcie!!

Elenath 
Przyjaciel Eldarów
Noldor

Elfka
Wysłany: 08-11-2004, 12:34   

Atlas Śródziemia stoi sobie beztrosko w krakowskim Empiku - już by tam nie stał gdyby nie to ze sąsiadował z NO, na których zależało mi bardziej a które kosztowały 40 zł i wobec tego faktu mój sponsor tzn.mama :) odmówił współpracy i zgodził się na jedną tylko książkę :placz: . Tak więc Atlas postoi sobie przynajmniej do grudnia, kiedy pod pretekstem mikołajków zaciągnę rodzicieli do empiku i zagarnę bezlitośnie atlasisko :twisted:
"...Niech słowa pięści zamienią w szum wody...Niech przyjdą noce szalonej miłości...Niech to co wzięte zostanie oddane...Niech to co inne zostanie zrozumiane...Niech Miłość płonie w świetlistej koronie..."

Emerald
Mieszkaniec Śródziemia

Wysłany: 05-12-2004, 13:08   

Mam do sprzedania Władcę pierścienii z 1981 roku , stan idealny oto link na allegro : http://allegro.pl/show_item.php?item=36397529 mogę pojść na kompromis , zadowoli mnie cena 150 - 200. Nie ma zagiętych stron ani nic.

[ Dodano: 15-12-2004, 19:48 ]
Obecny link to http://allegro.pl/show_item.php?item=37056200 . obniżyłęm cenę , i jak wcześniej pisałem niezagiete ani nic :) idealny prezent na gwiazdkę ot co :D

__Elessar__ 
Mieszkaniec Śródziemia
Kamień Elfów

Wysłany: 30-12-2004, 11:33   

Czy ktoś wie gdzie możan kupić Niedokończone Opowieści? Bardzo chciałbym wkońcu przeczytać, lecz dostałem informację że w całej sieci Empiku w Polsce jest tylko jedno wydanie i to w Krakowie :mur: Może ktoś z Was ma namiary na księgarnie w Warszawie gdzie można kupić NO?
Mróz nie tknie korzeni głębokich
Płomienie wytrysną z popiołów
Blask nowy się z cieni objawi:
Znów ostrze złamane odkują,
Na tron swój powróci wygnaniec.

Nienna
[Usunięty]

Wysłany: 30-12-2004, 20:27   

Wiesz, ja kupiłam Niedokończone Opowieści w... Tesco? W dziale z książkami mają nawet dużo pozycji i Tolkiena też jest trochę, oczywiście najwięcej wszelkiego rodzaju wydań Władcy Pierścieni, ale jak się poszuka to może znajdą się też NO.

Feahisim 
Mieszkaniec Śródziemia

Laiquendi

Wysłany: 08-01-2005, 15:58   Szukam Shippey'a

Nie wiem czy umieszczam mój post we właściwym miejscu:
proszę o informację - zamówiłem w Merlinie "J.R.R.Tolkien - pisarz stulecia", czekam (bo mieli świąteczną przerwę w wysyłce) aż tu wczoraj powiadomili mnie, że jednak nie mają tej pozycji na składzie. Zgodziłem się na opcję czekania. Ale może ktoś z forumowiczów wie gdzie na Śląsku leży jeszcze ta książka na półce.
Gdyby ktoś wiedział - proszę dać znać. W Rybniku nie ma, :( .

Feah

Niniel 
Przyjaciel Eldarów
Dziecko Łez

Wysłany: 18-01-2005, 10:55   

Mam do sprzedania 6. tom HoME. Chetnych zapraszam na aukcje: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39893415 :wink: Nie musze chyba dokladnie opisywac co ten tom zawiera? :wink: Jesli kto nie ma konta na allegro, a chcialby kupic ksiazke to mozna nak na PW.

ps. przepraszam za brak polskich znakow. Klawiaturka mi protestuje :|
"The Wheel of Time turns, and Ages come and pass, leaving memories that become legend. Legend fades to myth, and even myth is long forgotten when the Age that gave it birth comes again. In one Age, called Third Age by some, an Age yet to come, an Age long past, a wind rose in Mist Mountains. The wind was not the beginning. There are neither beginnings nor endings to the turning of the Wheel of Time. But it was a beginning.”

Windom Earl 
Mieszkaniec Śródziemia
Windom Earl

Wysłany: 31-01-2005, 07:46   Szukam mapy do Pierumowa - Czarna Włócznia (Pierścień Mroku)

Szukam mapy do Pierumowa - Czarna Włócznia (Pierścień Mroku). Czy ktoś mi może pomóc.

Edelajne 
Przyjaciel Eldarów
Noldor

elf
Pomogła: 2 razy
Wysłany: 01-02-2005, 19:06   

Szukam Listów Tolkiena jeśli ktoś wie gdzie można kupić w internecie albo Warszawie to prosze dać mi znać
Godne nawet najbardziej nieśmiertelnej duszy!

B. Leśmian

Aickep 
Znawca Kronik Zachodu
Notequen

Morë Notessë
Wysłany: 02-02-2005, 20:05   

Edelajne napisał/a:
Szukam Listów Tolkiena jeśli ktoś wie gdzie można kupić w internecie albo Warszawie to prosze dać mi znać

Gdzie kupić, to nie bardzo wiem, ale jakiś e-booczek na pewno się znajdzie ;)

,,[...]prawdziwe życie nie zawsze przypomina piosenkę Lúthien w lesie Doriath..."

Elring

Radagajs
Znawca Kronik Zachodu

Wysłany: 18-04-2005, 16:31   

Athrandir napisał/a:
Chciałbym kupić książkę o mitologii germańskiej. Pewien hobbit-mędrzec ( :mrgreen: ) polecił mi następujące tytuły:

"Edda poetycka"

Pozdrawiam!
Athrandir

www.allegro.pl... I "Edda poetycka" nawet chyba jest.

ELENDU 
Znawca Kronik Zachodu
Hobbit

Hobbit
Enneagram: 5w4
Wysłany: 22-04-2005, 17:05   

Do wszystkich poszukujących KZO i NO. Wydawnictwo Amber zapowiada wydanie nowej wersji.
UWAGA informacja niezbyt pewna (od mojego księgarza[tak to się odmienia?]) ale i tak warto mieć nadzieję.

Czy ktoś wie czy w Gdańskich (ewentualnie Gdynia lub Sopot) księgarniach jest do kupienia Atlas Śródziemia, bo w niedługim czasie zamierzam się tam wybrać.

KeyJey 
Mieszkaniec Śródziemia

Elf
Wysłany: 30-05-2005, 23:06   Album...

Witam.

Przyszedłem na to forum w poszukiwaniu informacji związanych z książkami, albumami na temat elfów.

Najchętniej chciałbym zakupić ładnie ilustrowany album. Z dużą ilością zdjęć, opisów, artów itd itp.

Szczerze się przyznam, że od strony merytorycznej jestem laikiem w tym temacie a ów album ma byc prezentem dla mojej przyjaciółki.

Gdyby znalazł się ktoś kto mógł by mi udzielić informacji na temat tego gdzie ewentualnie go kupić byłbym wdzięczny. Oszczędzi mi to czasu i kłopotu. Szukam już po księgarniach miesiąc czasu i jak dotą nic. Jestem w kropce.

Mieszkam w Warszawie i miło by było gdyby udało się coś takiego tutaj kupić ale jeżeli nie to gdziekolwiek. Jestem w stanie załatwić sobie zakup raczej w każdym mieście w Polsce.

Z góry dziękuję za pomoc.

Piotrek

P.S Chętnie pogadam z kimś na temat gry World Of Warcraft. Wiem, że to nie śródziemie ale ma w sobie dużo z Tolkiena. Chociażby elfy, trole, nieumarli, magowie. Świat gry jest tak samo bajkowy jak u Tolkiena. Fabuła standardowa - dobro przeciwko złu.

Tom Goold 
Administrator

Hobbit
Enneagram: 9w8
  Wysłany: 04-06-2005, 16:15   ANTYKWARIAT Tolkienowski

W antykwariacie możecie zamieszczać swoje ogłoszenia dotyczące książek oraz innych tolkienaliów, których poszukujecie lub chcecie się pozbyć.
Pośredniczymy bezinteresownie i nie pobieramy w związku z tym żadnych opłat.
Wszystkie ogłoszenia są zamieszczane za darmo!
Uwaga! Niezapominka ani forum Elendlil nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za zamieszczane tu ogłoszenia i wszystko co jest z nimi związane.
Aby dodać własne ogłoszenie musisz być zarejestrowanym użytkownikiem forum Elendili!
Ostatnio zmieniony przez Galadhorn 06-11-2006, 11:27, w całości zmieniany 1 raz  

Tom Goold 
Administrator

Hobbit
Enneagram: 9w8
Wysłany: 04-06-2005, 16:25   

Ogłoszenia będące na Niezapomince do 4 czerwca 2005:

SPRZEDAM

1. zbiór tomów Works Of Jon Ruskin z 1874 roku
Oczekuję propozycji. Kontakt: box42@box43.gnet.pl
2. miesięcznik popularnonaukowy Problemy
Posiadam numer pierwszy miesięcznika z 1945 roku i następne (nie wszystkie) do 1955 roku. Łącznie 55 egzemplarzy. Kontakt: wszew@polbox.com
3. kasety magnetofonowe (oryginalne) następujące tytuły:
- Abraxas: Centurie
- Enya "The Memory of Trees"
- Horner James: Braveheart (soundtrack)
- McKennit Loreena: The Book Of Secrets
- R.E.M.: Automatic For The People
- Serra Eric: The 5th Element (soundtrack)
- Songs in the Key of X: Music From and Inspired by "The X-Files"
- Williams John: The Star Wars - The Skywalker Symphony (soundtrack)
- Vangelis: Blade Runner (soundtrack)
Wszystkie w bardzo dobrym stanie. Cena do uzgodnienia.
Kontakt: evermind@skf.org.pl 
4. opowiadania Andrzeja Sapkowskiego czytane przez profesjonalnego lektora Rocha Siemianowskiego. Razem 10 płyt CD: Wiedźmin, Ziarno prawdy, Ostatnie życzenie, Kwestia ceny, Kraniec świata i Mniejsze zło.
Kontakt: arbenagusi@poczta.onet.pl
5. Mam do sprzedania dwie chyba jeszcze cenne pozycje:
1. Pictures by J.R.R Tolkien - cena do uzgodnienia
2. Scull & Hammond J.R.R Tolkien Artist and Illustrator - stan idealny, cena 30 GBP (bylo 35)
Kontakt: amasowa@wp.pl 
6. J.R.R. Tolkien Władca Pierścieni - cała książka czytana przez profesjonalnego lektora Rocha Siemianowskiego na płytach cd.
Kontakt: tombombadil@tenbit.pl
7. Jestem w posiadaniu książki, na temat której od dawna poszukuję informacji. Drukowana jest ona ozdobną czcionką w języku prawdopodobnie niemieckim. Wydan jest również w Niemczech, bo na stronie tytułowej u dołu widnieją nazwy miast Stuttgart/Berlin/Leipzig. Ksziąszka zawiera bardzo dużą ilość ilustracji, reprodukcji obrazów, portretów, zdjęcia monet, odznaczeń, medali oraz mapki. Znajdują się też w niej rękopisy, które nie są drukowane na stronach książki, lecz wklejane na kartkach różnych rozmiarów. Ciekawostką jest to, że książka przedstawia część historii z życia Napoleona, a zwłaszcza z jego działań wojennych (Dlaczego wydana w Niemczech i po niemiecku?). Jedndą z ilustracji np. jest reprodukcja obrazu przedstawiająca klęskę Napoleona pod Moskwą 1812r.
Chcę teraz podać kilka informacji o wyglądzie książki. Wymiary: 23cm. na 32cm. Oprawiona w gube okładki. Na okładce data 1813 - 1815 i tytuł po niemiecku złoconymi literami. Na okładce znajduje się też wizerunek żołnierza w mundurze z czasów Napoleona, grającego na trąbce. Książka drukowana jest na papierze półkredowym i zawiera ponad 400 stron.
Jestem zainteresowana sprzedażą. Jeżeli zaciekawiłam państwa, proszę o odpis na mój adres: keradi3@poczta.onet.pl
Jeżeli otrzymam od państwa wiadomość jestem w stanie przesłać kilka zdjęć jako załącznik na państwa E-mail.

KUPIĘ

1. J.R.R. Tolkien Hobbit
Wydanie I z 1960, najchętniej z obwolutą.
Kontakt: evermind@skf.org.pl 
2. J.R.R. Tolkien Bilbo's Last Song
Poszukuję tego utworu w formie plakatu z rysunkami Pauline Baynes z 1974 roku (?)
Kontakt: quendil2@poczta.onet.pl
3. Poszukuję następujących książek:
- Antropologia śmierci. Myśl francuska
- Semiotyka dziejów Rosji
- Tadeusz Komendant Władze dyskursu
Kontakt: zolkosmo@polbox.com
4. Poszukuję książek z dziedziny zegarmistrzostwo
Kontakt: www.henryk.com@juno.com
5. Ursula K. Le Guin Słowo "las" znaczy "świat"
Poszukuję ponadto książek, rysunków i opracowań dotyczących twórczości i osoby Ursuli K. Le Guin.
Kontakt: galadhorn@elendili.pl
6. Poszukuję podręcznika do gry fabularnej Śródziemie po polsku. Chętnie odkupię lub proszę o wskazanie sklepu, gdzie mógłbym go kupić.
Kontakt: jedi@centrume.krakow.pl
7. Chciałbym kupić książki J.R.R. Tolkiena Władca Pierścieni w przekładzie Marii Skibniewskiej oraz każdą książkę Tolkiena, którą wydał Amber (szczególnie poszukuję Silmarillionu).
Kontakt: thurin2@poczta.wp.pl
8. Kupię grę fabularną Śródziemie w stanie dobrym lub bardzo dobrym.
Kontakt: optymicma@poczta.onet.pl 
9. Szukam następującej pozycji: Philip J. Davis Świat Matematyki wydaną w 1994 roku przez PWN.
Kontakt: aradon@qdnet.pl
10. Kupię Nekroskopy Briana Lumley'a części 1,2,5 za rozsądną cenę.
Kontakt: gronowalski@poczta.fm 
11. Poszukuję pozycji dotyczących lotnictwa polskiego do 1939 roku.
Szukam również pozycji krajowych i zagranicznych o samochodach i motoryzacji.
Poszukuje równiez archiwalnych numerów czasopisma Mały Modelarz z lat 1957-1976.
1. Bartel, Chojnacki, Krolikiewicz, Kurowski "Z historii polskiego lotnictwa wojskowego 1918-1939"
wyd. MON Warszawa
2. A. Glass "Samoloty PZL 1928-1978" - BSP
3. S. Karpinski "Polskie skrzydla" wyd. Ksiaznica Atlas 1935
4. T. Krolikiewicz "Wojskowe samoloty szkolne" - WKiL Warszawa 1988
5. A. Kurowski "Lotnicy w bitwie nad Bzura" - wyd. RUCH, 1975
6. Z. Luranc "Samolot mysliwski PZL P-8" seria Skrzydla w miniaturze, Avia Press - Gdansk
7. E. Malak "Samoloty wojskowe i zaklady lotnicze - Polska 1933 - 1936" wyd. Uniw. Wrocl.
8. A. Morgala "Polskie samoloty wojskowe 1918-1939" - MON Warszawa
9. B. Orlinski "Moj lot Warszawa-Tokio-Warszawa" wyd. z 1938 r.
10. J. Przybyla "Z orlich bojow lotnikow polskich" Nakladem Ksiegarni Gubrynowicza i Syna - Lwow - Warszawa 1919
11. L. Rayski "Slowa prawdy o lotnictwie polskim 1919-1939" Nakl. autora
Londyn 1948
12. Cz. Zbieranski "O narodzinach lotnictwa polskiego" wyd. 1958
13. Praca zbiorowa "Album Dziesieciolecia Lotnictwa Polskiego" wyd. Poznan 1930
14. Praca zbiorowa "Dziesieciolecie 2 Pulku Lotniczego" Krakow 1931
15. Praca zbiorowa "Dziesieciolecie LOPP" Warszawa 1935
16. Praca zbiorowa "Ksiega pamiatkowa 3 Pulku Lotniczego" Poznan 1931
17. Praca zbiorowa "Polska lotnicza" wyd. 1937
18. Praca zbiorowa "Zakres historii polskiego lotnictwa wojskowego 1918-1939" wyd. 1978
Kontakt: tjezewicz@poczta.poznan.pl
12. Chętnie kupię JEDNOTOMOWE WYDANIE SPECJALNE Władcy Pierścieni J.R.R. Tolkiena swego czasu wydane przez Atlantis.
Kontakt: desjudi@wp.pl
13. Poszukuję biografii Marlena Dietrich - kronika życia lub autobiografii M.D Jestem po to, by kochać mnie lub jakiejkolwiek innej książki o Marlenie.
Kontakt: jolkiewi@o2.pl
14. Poszukuję książek J.R.R. Tolkiena w nastepujących jezykach: angielski, czeski ,słowacki. 
Kontakt: smrtan@smrtan.net
15. Poszukuję książek Macieja Wolskiego po okazyjnych cenach .
Kontakt: kartycyfrawizja@poczta.onet.pl

ELENDU 
Znawca Kronik Zachodu
Hobbit

Hobbit
Wysłany: 08-06-2005, 11:13   

Uwaga

-Kupię Niedokończone Opowieści w 3 tomach z wydawnictwa Amber-wiem, że to prawie niemożliwe i, że jest to towar pilnie poszukiwany(propozycje na PW)
Ostatnio zmieniony przez ELENDU 07-06-2006, 18:34, w całości zmieniany 1 raz  

Mellorn 
Przyjaciel Eldarów

Easterling
Wysłany: 19-08-2005, 13:04   

Kupie książkę Listy Tolkiena. Jeśli ktoś chciałby sprzedać niech pisze na maila mellorn@o2.pl lub na pw bądz gg- 9382958. Cena do ustalenia :D

Galadhorn 
Administrator

Enneagram: 3w2
Wysłany: 16-12-2005, 09:33   

Poszukuję książki C. S. Lewisa pt. Dopóki mamy twarze. Jest to ponoć najlepsza proza Lewisa. Czytałem dawno i chętnie wrócę do tej lektury. Czy ktoś z Was ma tę książkę na zbyciu?

J.R.R. Tolkien, Zapiski Klubu Mniemań

Tallis Keeton 
Mędrzec Ardy
Brehon

Teleri
Pomogła: 39 razy
Wysłany: 16-12-2005, 23:28   

Poszukuje, jakichkolwiek wydań esejów Lewisa, o literaturze. Z tego co widziałam w sieci są tylko po angielsku, po polsku nie widziałam tego nigdzie. Ale nawet za namiar angielski będę wdzięczna. Chodzi mi raczej o to, gdzie można kupic lub pożyczyć je,
w kraju. Bo, że w angielskich antykwariatach sieciowych można to wiem, tylko, że one są bardzo drogie np bardzo dobry antykwariat 'Daeron's books', w którym kiedyś chciałam je kupić, ale był tam, jakiś problem z moją kartą kredytową i mi nie wyszło.
:(
Poza tym zawsze poluję na jakiś duży album z malarstwem prerafaelitów, po polsku lub angielsku (no, w ostateczności czesku) i też, raczej w polskich sklepach - sieciowych lub zwyklych.
Za każdy namiar jestem niewymownie dżwięczna :)
poz
tal

http://www.fanfiction.net/u/242280/Tallis_Keeton
http://issuu.com/talliskeeton/docs

Ecth 
Mieszkaniec Śródziemia

Wysłany: 18-02-2006, 09:16   [Sprzedam] "Atlas Śródziemia" i "Listy Tolkie

Mam do zaoferowania powyższe pozycje książkowe obowiązkowe dla fanów Mistrza. Obie książki są w stanie idealnym. Dodam, iż żadna z nich nie jest już wydawana i nie planuje się wznowień.
Zainteresowanych proszę o kontakt mejlowy lub GG(3339275).

Pozdrawiam,
Ecth

NIEAKTUALNE

valaraukar 
Mieszkaniec Śródziemia
niesforny

Balrog
Wysłany: 18-02-2006, 21:14   poszukuję

Poszukuję Aiglosa numeru pierwszego, ma ktoś na sprzedaż??
poproszę info na maila: valaraukar@vp.pl
"(...)W czasach swej wielkości przyciągnął ku sobie wielu Majarów, którzy przy nim zostali nawet w Ciemnościach; innych później nęcił kłamstwami i podstępnymi darami, aby przeszli na jego stronę. Najstraszliwsze duchy pośród jego sług, Valaraukarowie, plagi ognia znani byli w Śródziemiu pod imieniem Balrogów, demonów grozy(...)"

Ninquel 
Znawca Kronik Zachodu
Energia

Pomogła: 24 razy
Wysłany: 18-02-2006, 21:35   

Vala, wątpię, czy Ci ktoś odsprzeda lekką ręką 1 nr Aiglosa ;) Ja go akurat posiadam, ale za żadne skarby nie odsprzedam ;) Chyba to teraz trudniej zdobyć niż KZO :P

Odpowiedz do tematu