Wysłany: 04-10-2004, 10:25 Pierwsze Urodziny Forum! Pobijamy rekord frekwencji!
Serdecznie pozdrawiamy wszystkich członków naszego Forum!
Drodzy Elendili, dnia 8 grudnia tego roku obchodzimy pierwsze urodziny, a właściwie Pierwsze Urodziny Forum "Elendili - Przyjaciele Elfów"! Zaczęliśmy naszą działalność dokładnie rok temu i w ciągu tego roku na naszym Forum napisano ponad 14 tys. wpisów, stworzono ponad 550 tematów. Was, Elendilich, jest już na forum ponad 700 osób! Wspólnie osiągnęliśmy wielki sukces.
Z okazji Urodzin chcemy zaprosić Was do świętowania dokładnie 8 grudnia (w przyszłą środę) między godziną 20.30 a 21.00. W ciągu pół godziny na Forum pojawi się do ściągnięcia całkowicie za darmo numer 8 i 16 naszego fanzinu "Simbelmynë" (w formie plików PDF). Przygotowywane są też inne niespodzianki. Coś niezwykłego przygotowuje Airë. Przy okazji chcemy pobić rekord frekwencji na Forum. Zobaczmy ilu nas zjawi się na Forum w ciągu tych trzydziestu minut!
Zapraszamy Wszystkich Elendilich i Wszystkich Gości! Przekażcie, prosimy, tę informację dalej. Niech nas będzie w środę wieczorem jak najwięcej!
Na pół godziny przed rozpoczęciem bicia rekordu wyślemy do Was jeszcze jedną wiadomość z przypomnieniem.
Administratorzy & Moderatorzy Forum
Pamiętnego dnia 16 kwietnia 2004 roku na Forumciu było nas aż 64 osoby. Nigdy później nie udało nam się nawet zbliżyć do tego wyniku. Co Wy na to, żeby spróbować go pobić? Taki zwariowany pomysł w poniedziałkowy poranek .
Wyznaczymy dzień i do boju !!!
_________________ Odbicie piękna jak odbicie światła ma w sobie specyficzny urok – gdyby nie to, nie zostalibyśmy zapewne stworzeni.
To ja proponuję w rocznicę powstania Forumcia, 8. grudnia, w godzinach wieczorno-popołudniowych (jako że to środa). Akurat przez te sześćdziesiat kilka dni wszyscy Elendili zdążą się dowiedzieć o naszych ambitnych planach, pod warunkiem częstego pojawiania się odpowiednich komunikatów na shoutboxie.
W przeddzień lub w sam dzień można jeszcze rozesłać PW... tylko trzba by ustalić kto powiadamia kogo (według nicków alfabetycznie?)
_________________ Truth himself speaks truly or there's nothing true
Świetna myśl! Jest nawet lepszy sposób powiadomienia. Możemy wysłać korespondencję seryjną (jak w prima aprilis, pamiętacie? ) do każdego Forumowicza. A zatem datę już mamy - 8 grudnia 2004 w I rocznicę istnienia Forumcia (swoją drogą to jak na tak młode Forum, mamy już niezłe wyniki, no nie?)
_________________ Odbicie piękna jak odbicie światła ma w sobie specyficzny urok – gdyby nie to, nie zostalibyśmy zapewne stworzeni.
Pamiętnego dnia 16 kwietnia 2004 roku na Forumciu było nas aż 64 osoby.
A swoją drogą - dlaczego akurat 16 kwietnia?
Cytat:
Co Wy na to, żeby spróbować go pobić?
Lance do boju, szable w dłoń!
I na Forum goń, goń, goń! Adaneth napisała:
Cytat:
To ja proponuję w rocznicę powstania Forumcia, 8. grudnia, w godzinach wieczorno-popołudniowych (jako że to środa). Akurat przez te sześćdziesiat kilka dni wszyscy Elendili zdążą się dowiedzieć o naszych ambitnych planach, pod warunkiem częstego pojawiania się odpowiednich komunikatów na shoutboxie.
Przygotowania czas zacząć...
Cytat:
W przeddzień lub w sam dzień można jeszcze rozesłać PW... tylko trzba by ustalić kto powiadamia kogo (według nicków alfabetycznie?)
Nikomu nie odpuścimy.
_________________ ...światło, co go nie zaćmi mrok,
i piękno, co nie zgaśnie, gdy
świat się w wyziębły zmieni pył...
17.00-18.00- to jeszcze niektórzy są w szkole, nie myśle tu o sobie, ale o innych użytkownikach. Lepsza by była pora od 20.00-21.00. O tej godzinie to w szkole już nikt chyba nie siedzi.....no chyba, że jacyś zapaleńcy
_________________ Nie sposób skryć gdziekolwiek prawdziwego siebie.
Przyszedł mi na myśl pewien pomysł. Chodzi mi tutaj o to żeby wysłać wiadomości, także do osób które podały w profilu swój numer GG. Taki sposób powiadamiania byłby chyba szybszy i kto wie czy nie skuteczniejszy . Na przykład ktoś może zapomnieć hasło do maila , a na GG zwykle jest i zobaczy sobie taką wiadomość od Forum Elendili, to od razu sobie gdzieś zapisze żeby nie zapomnieć
_________________ członek prastarego bractwa
węgierskiego nacjonalisty
Tłirbajopa Üsikawrata
---
Przyszedł mi na myśl pewien pomysł. Chodzi mi tutaj o to żeby wysłać wiadomości, także do osób które podały w profilu swój numer GG. Taki sposób powiadamiania byłby chyba szybszy i kto wie czy nie skuteczniejszy . Na przykład ktoś może zapomnieć hasło do maila , a na GG zwykle jest i zobaczy sobie taką wiadomość od Forum Elendili, to od razu sobie gdzieś zapisze żeby nie zapomnieć
Moim zdaniem to byłaby już przesada zakrawająca na spam. Ja sama gdybym dostała taką masową wiadomość nie zalogowałabym się na forum umyślnie, żeby zrobić na złość wrednym spamerom. Taka moja złośliwa natura.
_________________ The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.
A moze na urodziny Athrandira??? Sa 1 listopada to szybszy termin
Ps. A moze 2.00 w nocy nikt nie siedzi ani w szkole ani w pracy i nic nie ma do roboty
Arathulion [Usunięty]
Wysłany: 27-10-2004, 16:02
Ja jestem za I rocznicą istnienia forum. Zdążymy wszystkich poinformować. A co do godziny, to wydaje mi się, że tak od 20:00 do 21:00 to dobra pora. Myśąle, że wypadałoby zacząć jak najszybciej informację użytkowników i wpajać im do głowy tak, żeby odruchowo weszli o 20:00 na forumcio
Ja jestem za I rocznicą istnienia forum. Zdążymy wszystkich poinformować. A co do godziny, to wydaje mi się, że tak od 20:00 do 21:00 to dobra pora. Myśąle, że wypadałoby zacząć jak najszybciej informację użytkowników i wpajać im do głowy tak, żeby odruchowo weszli o 20:00 na forumcio
W moje urodziny? Nieee...
Myślę, że rocznica Forum to bardzo dobry termin. Porozmawiam jeszcze z pozostałymi adminami i wtedy to ostatecznie uzgodnimy. Dostaniecie najprawdopodobniej informację e-mailem (pewnie umieszczę jeszcze jakieś ogłoszenie na forum).
Myślę, że urodziny Athrandira uczcijmy raczej w inny sposób, a to z powodu wielu wyjazdów w dniu 1 listopada i dniach okolicznych. Po prostu może wielu osób nie być.
PS. Też mam błąd na stronie i nie wchodzą emotki z szybkiej odpowiedzi
_________________ Truth himself speaks truly or there's nothing true
Ja jestem za I rocznicą istnienia forum. Zdążymy wszystkich poinformować. A co do godziny, to wydaje mi się, że tak od 20:00 do 21:00 to dobra pora.
Więc ustalamy ten przedział? Ja jestem za.
Co do werbowania użytkowników - to myślę, że wystarczy trąbić o tym, chociażby od dziś, na Shout Box i na zjeździe... Bo to w końcu niedługo. Elendili, mobilizacja!
_________________ שמע ישראל "Słuchaj, Izraelu, Pan jest naszym Bogiem - Panem jedynym." Pwt 6,4
Serdecznie pozdrawiamy wszystkich członków naszego Forum!
Drodzy Elendili, dnia 8 grudnia tego roku obchodzimy pierwsze urodziny, a właściwie Pierwsze Urodziny Forum "Elendili - Przyjaciele Elfów"! Zaczęliśmy naszą działalność dokładnie rok temu i w ciągu tego roku na naszym Forum napisano ponad 14 tys. wpisów, stworzono ponad 550 tematów. Was, Elendilich, jest już na forum ponad 700 osób! Wspólnie osiągnęliśmy wielki sukces.
Z okazji Urodzin chcemy zaprosić Was do świętowania dokładnie 8 grudnia (w przyszłą środę) między godziną 20.30 a 21.00. W ciągu pół godziny na Forum pojawi się do ściągnięcia całkowicie za darmo numer 8 i 16 naszego fanzinu "Simbelmynë" (w formie plików PDF). Przygotowywane są też inne niespodzianki. Coś niezwykłego przygotowuje Airë. Przy okazji chcemy pobić rekord frekwencji na Forum. Zobaczmy ilu nas zjawi się na Forum w ciągu tych trzydziestu minut!
Zapraszamy Wszystkich Elendilich i Wszystkich Gości! Przekażcie, prosimy, tę informację dalej. Niech nas będzie w środę wieczorem jak najwięcej!
Na pół godziny przed rozpoczęciem bicia rekordu wyślemy do Was jeszcze jedną wiadomość z przypomnieniem.
Administratorzy & Moderatorzy Forum
Człowiek Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 09 Gru 2003 Posty: 80 Skąd: Łódź z Eldalonde
Wysłany: 03-12-2004, 22:51
Fajna incjatywa, ale mnie nie będzie. Mam kurs CAE w tym czasie.
_________________ Come into the day
Feel the sunshine warmth around you
Sounds from far away
Music of the love that found you
The seed that you plant today
Tomorrow will be a tree
And living goes on this way
It's all part of you and me
See the carpet of the sun
The green grass soft and sweet
Sands upon the shores of time
Of oceans mountains deep
Part of the world that you live in
You are the part that you're giving
NO to me raczej będzie... jak nie zpaomni... a zapomina łatwo.... Tzn. jak będe w domu to wszytsko ok, ale nie ejstem pewna czy nie zpaomnę w tym czasie rpzyjść do domu...
_________________ “Really, Watson? Was the top hat necessary?”
Jest 7.20, na dworze jeszcze lekki półmrok, na Forum cisza, jednak zaczynają pojawiać się pierwsi Forumowicze. Rok temu o tej porze... Wspomnień czar... Rok temu o tej porze Forum było jeszcze takie maleńkie, tyle jeszcze było przed nami niewiadomych.
Przypominam, że dzisiaj w ciągu pół godziny między 20.30 i 21.00 pojawi się na Forum kilka niespodzianek. Nie wiem jeszcze, co zaplanował Airë, ale wiem, co będziecie mogli sobie ściągnąć w PDF tylko i wyłącznie z naszego Forum: Simbelmynë nr 8 (Jesień 1998) i Simbelmynë nr 16 (Zima 2003/2004).
Oto trochę informacji o publikacjach:
Simbelmynë nr 8 (Jesień 1998)
Spis treści:
OD REDAKCJI - GŁOS Z MOCZARÓW
RYSIEK DERDZIŃSKI - W OKSFORDZIE INKLINGÓW: ŚLADAMI C.S. LEWISA
ROK LEWISOWSKI
CEZARY KAROLCZAK - TRZY SZKICE O SAMOTNOŚCI
J.R.R. TOLKIEN - ÉADIG BÉO THU
J.R.R. TOLKIEN - A DROGA BIEGNIE W PRZÓD
RYSIEK DERDZIŃSKI - DONALD SWANN - MUZYK ŚRÓDZIEMIA
KAROLINA STOPA - PRZYSIĘGA SYNÓW FËANORA
RYSIEK DERDZIŃSKI - TENNATH I DÚR-GYRF
RYSIEK DERDZIŃSKI - SINDARIN: CZASOWNIKI...
RYSIEK DERDZIŃSKI - KALENDARZE ŚRÓDZIEMIA
WIADOMOŚCI ZZA BRANDYWINY
NOWE KSIĄŻKI - DZIAŁ RECENZJI
MAREK DĄBROWSKI – TOLKIEN ZONE
SUMMARY IN ENGLISH
GŁOS Z MOCZARÓW
WIADOMOŚCI ZZA BRANDYWINY
AGNIESZKA „ACHIKA” SZADY - UNA LAMA NEL BUIO
ARKADIUSZ KUBALA - RUNA, TAJEMNY ZNAK
HARRI PERÄLÄ - CZY ELFY WYSOKIEGO RODU SĄ UGROFINAMI
GALADHORN - MORCHANT E• ‘WATH
RYSZARD DERDZIŃSKI - JAKI JEST SINDARIN? (WARSZTATY LINGWISTYCZNE CZ. 1)
STREFA HUMORU PANI HALETHY
SUMMARY IN ENGLISH
Okładki obydwu numerów:
Zapraszamy Wszystkich na Forum dziś wieczorem!
Choć rzadko ostatnio tu bywam, jakżeby na Urodzinki nie przyjść? Taka miła uroczystość Wszystkiego najlepszegomoi Mili Elendili Porozglądam sie, tyle ciekawostek
_________________ Lecz jeśli statek śpiewać chcę -
cóż to za statek będzie,
by mnie spowrotem zabać mógł przez Morze tak rozległe?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum