Przesunięty przez: Galadhorn 15-11-2006, 23:08 |
Fanfiki tolkienowskie - nasze ulubione opowiadania |
| Autor |
Wiadomość |
Tallis Keeton
Mędrzec Ardy Brehon

Teleri
Enneagram: 5w4
Pomogła: 39 razy Wiek: 33 Dołączyła: 28 Gru 2003 Posty: 1948 Skąd: Oleśnica
|
|
|
|
 |
kefaa7
Mieszkaniec Śródziemia
|
Wysłany: 13-07-2009, 01:17
|
|
|
Dziękuję. Przydało by się jeszcze wiedzieć czy można tam zamieszczać teksty bez jakiejś zgody ale tego pewnie się dowiem niedługo. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. |
_________________ "Dzieweczek swoich nie tykajcie. Nawet jeśli się z nimi ożenicie, to ich nie tykajcie."Św. Paweł 1Kor
o przewadze dziewictwa nad małżeństwem Biblia.
Wydanie kieszonkowe.Lata 80-te. |
|
|
|
 |
Kaile
Przyjaciel Eldarów

moriquendu
Enneagram: 8w9
|
Wysłany: 24-07-2009, 18:52
|
|
|
| Tallis Keeton napisał/a: | "Beyond this world" czytałam raz już dość dawno, ale pamiętam, że zrobił na mnie spore wrażenie. Zdaje mi sie, że jest to jednak 2 czesc czegoś dwuczęściowego. Czy poprzednią częścią tego nie było przypadkiem "The long home of mortals"?
poz
tal |
Czytając to, nie odniosłam wrażenia, że by to miała być kontynuacja czegoś. Jest to o śmierci Gimliego i Legolasa, trochę niekanonicze, chyba, że Eru zrobił kolejny wyjątek i zmienił Legolasa w człowieka |
|
|
|
 |
Galadhorn
Administrator

Enneagram: 3w2
Pomógł: 56 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Gru 2003 Posty: 8270 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 14-10-2009, 11:21
|
|
|
| kefaa7 napisał/a: | Mam pytanie. Czy tu na forum elendili są gdzieś teksty fanfików. Pamiętam, że kiedyś czytałem taki tekst polecany bodajże przez Galadhorna. Wtedy jeszcze "czaiłem się"(byłem nie zarejestrowany). Czy gdzieś no forum elendili można zamieścić swój fanfik na przykład w formie załącznika. Pozdrawiam |
Może chodziło o teksty Tornene lub opowiadanie o Samie autorstwa TAO? Teksty Tornene znajdziesz jako Okruszki Lembasa ( ). |
_________________ Odbicie piękna jak odbicie światła ma w sobie specyficzny urok – gdyby nie to, nie zostalibyśmy zapewne stworzeni.
J.R.R. Tolkien, Zapiski Klubu Mniemań |
|
|
|
 |
Mirthrandir
Mieszkaniec Śródziemia Erunno

Walkiria
Enneagram: 461
|
Wysłany: 31-01-2010, 15:04
|
|
|
Moje ulubione fanfiki pisze Kasiopea , oto jej stronka: http://kasiopea.art.pl/ .
Jej fanfik "Syn Gondoru" niedługo będzie zamieszczony w Wielkiej Bibliotece Minas Tirith (wiem, bo napisałem do niej w e-mailu). |
_________________ Kto wie, co zakręt bliski kryje,
Drzwi tajemnicy, dziwną ścieżkę.
Tylem ją razy w życiu mijał,
Aż przyjdzie chwila, gdy nareszcie
Otworzy mi się droga nowa.
Tam, dokąd księżyc nam się chowa,
I zaprowadzi mnie najdalej,
Ta, skąd nad Ziemią Słońce wstaje.
— John Ronald Reuel Tolkien
 |
|
|
|
 |
Nazgulica
Mieszkaniec Śródziemia

Nazgul
|
Wysłany: 14-03-2010, 09:46
|
|
|
Przekopałam za dobrymi fanfikami chyba pół internetu i powiedziawszy Kasopeia pisze chyba najlepiej
Troche dobrych, raczej takich głupkowato śmiesznych się pod rozbrykanym barlogiem, szczególnie odcinki o Isengardzie i mega krótka wersja powrotu króla była dobra ze względu na kilka tekstów |
_________________ "W dzień letniego przesilenia.. Dziewięciu.. Zatrzasnęło się w Minas Morgul.."
Blog
|
|
|
|
 |
|
|